Kako odabrati IPL uređaj?

Intensive Pulsed Light uređaji, skrećeno IPL, osvojili su svijet u vrlo kratkom roku. Ako još uvijek niste odabrali svoj IPL uređaj, ne znate je li to pravi uređaj za vas ili jednostavno trebate savjete za kupnju, na pravom ste mjestu.

ipl dma yx (7)

IPL uređaji koriste polikromatske zrake, tj. Zrake različitih valnih duljina koje se rasprše po određenom području kako bi epilacija bila brža. Osmišljen je za osobe svjetlije puti s tamnim zrakama te funkcionira na principu sunčanih zraka. Nije preporučljiv za osobe tamnije puti. Crna boja upija zrake sunca, a bijela reflektira. Tako i IPL zrake djeluju na tamne dlačice, svjetlosna se energija pretvara u toplinsku u folikulu dlake, što spriječava ponovni rast dlačica neko vrijeme nakon korištenja. Za razliku od lasera, koji koristi monokromatsku zraku, epilacija IPL uređajem je brža i prikladna za kućnu upotrebu. Kako bi si osigurali učinak ovog uređaja, morate biti redoviti. Već nakon nekoliko tretmana uočit ćete da dlačice sporije rastu, da ih ima manje, međutim, to nije znak da s tretmanima treba prestati. Dapače, čak i kada vaše dlačice prestanu rasti, tretman IPL uređajem je potrebno ponoviti barem jedanput mjesečno.

ipl dma yx (3)

Na što trebam obratiti pažnju prilikom kupovine IPL uređaja?


Prvo je potrebno obratiti pažnju na vašu puti i boju dlačice.
Ukoliko ste tamnoputi, u pravilu ne biste trebali koristiti IPL uređaj, osim nekih rijetkih koji su namijenjeni baš za taj tip kože. Također, i ako imate svijetlu put i svijetle dlačice, IPL neće imati učinak.
Veličina otvora.
Neki uređaji imaju veliki otvor, neki nude razne nastavke. Veličina otvora bira se prema prema regiji koju ćete „blicati“. Za velike površine poput potkoljenica ili prsa, veliki otvor je najbolja opcija jer ćete tako obuhvatiti veću površinu. Međutim, za nausnice ipak ćete trebati manji nastavak, budući da s velikim otvorom se dio zraka raspršuje pored tijela što nikako nije dobro. Pročitajte upute svakog uređaja i za koje dijelove tijela su namijenjeni.
Jačina uređaja
O ovoj karakteristici se vrlo malo piše, međutim, važno je za shvatiti kako funkcionira. Jačina uređaja je izražena u J/cm2. Uređaji poznatijih marki imaju visoku jačinu po 15 ili 20 J/cm2. Jeftinije verzije imaju manju jačinu. Manja jačina znači sporiji učinak, međutim, s uređajima manje jakosti nudi vam se mogućnost da u jednom tretmanu tretiranu površinu prijeđete 2-3 puta, što kumulativno dođe do jakosti poznatih uređaja.
Bezbolna je tehnika
Ukoliko ste osjetljiviji, možete osjetiti lagano peckanje, na jačim razinama, pa uvijek možete krenuti sa slabijim intenzitetom dok se ne priviknete.
Ne tretirajte kožu na mjestima gdje su madeži, ozlijede na koži. Nakon tretmana ne izlažite se suncu (ne sunčajte se). Zbog toga je idealno vrijeme za korištenje ovog uređaja kraj zime ili početak proljeća.

Ready? GO!

Sada kad ste upoznati s karakteristikama ovih treni uređaja, upustite se u istraživanje i izaberite si novi omiljeni beauty gadget.

Vaša košarica
There are no products in the cart!
Nastavite kupovati
0